מדהים לראות איך ישנם כמה סוגים מגוונים להכנת ואכילת ביצים, בואו נסקור אותם.
ביצה קשה היא בעצם ביצה שבישלנו אותה במים, על הגז. אנו לוקחים ביצה ומניחים בסיר קטן עם מים פושרים אשר מכסים את הביצה. לאחר הרתיחה, נמתין 5 דקות לפני שנכבה את האש ונסיר את הביצה. והנה סוד קטן: ידעתם כיצד ניתן למנוע את הידבקות הקליפה לביצה הקשה? לאחר שמורידים את הביצה הקשה מהאש, יש לרוקן את המים שבסיר, לשטוף ולמלא מים במהרה. שטיפת המים הרותחים במים רעננים מונעים את הידבקות הקליפה. אגב, כמות הביצים שמבשלים משפיעה על משך הבישול. 2 ביצים נבשל 7 דקות מרגע הרתיחה, 3 ביצים נבשל 10 דקות מזמן הרתיחה, וכן הלאה.
מי זוכר מילדותו את הביצה הרכה אשר היו מניחים בכלי ייעודי ואוכלים עם כפית? ביצה רכה היא ביצה אשר דרך ההכנה של היא בדומה לביצה קשה, אולם היא תורד מהאש לפני שהחלמון נהיה קשה ומוצק, אלא ממשיך להיות רך. התוצאה? ביצה רכה אשר אוכלים בכפית, לאחר ששמנו אותה בכלי מיוחד. שוברים את החלק העליון של הביצה בלבד, מוסיפים קצת מלח, ואוכלים בהנאה.
ביצה בחביתה היא אחד המאכלים הפופולאריים והאהובים בעולם, בתרבויות רבות. לאחר שבירת הביצים וטריפתן, אנו מטגנים את הביצים, עדיף על אש קטנה ומכסה, זה יבטיח הכנה מושלמת! אנשים רבים אוהבים גם להוסיף לחביתה תוספות כגון עשבי תיבול (חביתת ירק), בצל, פטריות ועוד תוספות מעניינות.
ביצה זו נעשית כמו חביתה, רק שבמקום לתת לביצים לנוח במחבת, יש לערבב אותן ולקשקש אותן לפני שהן מקבלות צורה של חביתה. התוצאה? חתיכות ביצה מטוגנת ומוכנה, טעים להפליא!
את ביצת העין אנו מטגנים במחבת, אולם שלא כמו החביתה או המקושקשת, אנו לא טורפים את הביצה לפני שפיכתה למחבת, אלא שוברים אותה מעל המחבת והיא מונחת כך. ביצת עין נקראת כך משום שהעיגול של החלמון ומסביבו החלבון הלבן, מזכירים מראה של עין. את ביצת העין ניתן לטגן בזריזות, ולוודא שאינה נשרפת במהרה במחבת.