מסתבר שלא הרבה אנשים יודעים זאת, ואולי גם אתם תופתעו לשמוע: מומלץ להתחיל את הבישול של ביצים קשות במים רותחים. מדוע? נשתדל להסביר לכם הכל!
עד הרגע בו קראתם את המאמר הזה, גם אתם בוודאי חשבתם לעצמכם שהכנת ביצה קשה מורכבת מהנחת הביצה בסיר, הוספת מים, הבאה לרתיחת המים, בישול מספר דקות נוספות והורדת הביצה מהאש. נכון? מסתבר שבפעולה כה פשוטה של הכנת ביצה קשה, יכולות להיות כמה גישות וכמה דעות, וגילינו כי בישול במים שהורתחו מראש, עדיף ביותר.
כמה פעמים קרה לכם שבישלתם ביצה, נתתם למים לרתוח ובפנים היא עדיין הייתה קצת רכה, למרות שהיה נדמה לכם שהשארתם אותה מספיק זמן על האש? אם אנחנו רוצים להביא את החלמון והחלבון לבישול המושלם והמדויק, עדיף לעשות זאת במים רותחים מראש, מכיוון שכך נדע בדיוק מתי הביצה התחילה להתבשל.
נושא נוסף שחשוב לתת עליו את הדעת הוא כמה זמן ביצה קשה יכולה להיות במקרר. כולנו יודעים שיש דברים שלא מתלוצצים לגביהם ולא בודקים אותם, וביצים לא בקירור הוא אחד מהם.
אנו יכולים לומר בוודאות לאחר שהדקנו באתרים של שירותי הבריאות השונים, כי ביצים קשות יכולות להיות במקרר עד שבוע. אין להקפיא ביצה קשה!
מחוץ למקרר, ההמלצה היא לא לאכול ביצה שהייתה למעלה משעתיים בטמפ' החדר. חבל על הסיכון
ביצים צריכות להיות בקירור, אחרת הן מעלות את הסיכוי לחיידק הסלמונלה. במידה והביצה לא במקרר, אין להשתמש בה לאחר שהייתה שעתיים בטמפ' החדר.
בתוך המקרר, אין שום בעיה והביצה יכולה להיות בקירור בין שלושה לחמישה שבועות.
בכל מקרה של קירור ביצים או הוצאתן מהמקרר עדיף לא לקחת סיכונים. או איך אומרים "אם יש ספק, אין ספק!"
שאלתם את עצמכם פעם האם ניתן או מומלץ להקפיא ביצים? כנראה שהביצים לא אוהבות להיות במרחב קר מדי.. החלק היחיד בביצה שחברותי להקפאה הינו החלבון. ניתן להקפיא אותו עד 12 חודשים. החלמון או ביצה שלמה לא ניתנים להקפאה. ניתן להפריד את החלמון מהחלבון, וכאמור להקפיא את החלבון בלבד.